fallback

Платформа за анализ намери пробив на фигури при Топливо, Биовет и Свилоза

Платформата може да сканира графиките на дружествата и да открива фигурите троен връх/дъно, пробив на триъгълник, излизане от рейндж и други

15:13 | 26.06.07 г.

Илиян Скарлатов. Снимка: Investor.bg

Платформа за едновременно наблюдение на балканските и други общо 25 борси предлага ИП София интернешънъл секюритиз (СИС) АД. Платформата BG-Charts се предлага с едноседмичен безплатен тест период, след който цената е 10 лв./месец за данни след края на сесиите и 20 лв. за реално време за България, обявиха от посредника на проведена днес пресконференция.  

„Платформата не е търговска и е не е конкурент на COBOS, който е перфектен за изпълнението на поръчки“, заяви Илиян Скарлатов, директор Капиталови пазари в СИС.

Платформата дава възможност за следене в реално време на България, Сърбия, Румъния и Гърция, както и след края на деня на други 21 борси като тези в Русия, Индия, Хърватска, Кипър, Турция, Лондон, Франкфурт, Париж, Милано, Ню Йорк и др.

Платформата предлага сортиране на портфейлите освен по изменение (абсолютно и процентно), също така по брой сделки, оборот, размер на спреда и др. Основно предимство на платформата са широките възможности за изготвяне на технически анализ. Тя може да сканира графиките на дружествата и да открива фигурите троен връх/дъно, пробив на триъгълник, излизане от рейндж, глава и рамене, обръщане на тренда и т.н.

„Нямам чужд инвеститор, на когото информацията от COBOS да му е достатъчна“, каза Илиян Скарлатов. Платформата се тества от шест месеца, а графиките за технически анализ се предлагат в сайта на СИС от 2004 г.

„Много хора казват, че техническия анализ не работи в България, но аз не съм съгласен, ние в СИС го ползваме и доста ни е помогнал да индентифицираме върхове и дъна“, допълни Скарлатов.

След днешната търговска сесия системата намери фигурата излизане от триъгълник при Топливо АД (виж следващата фигура), а по-рано днес системата откри пробив след троен връх при Биовет и пробив на рейнджа 4,3-5 лв. при Свилоза АД.

Има възможност за определяне на нива на Фибоначи, индикаторите RSI, MACD и др.
Пример за разлика между линейна и логаритмична графика.
Материалът не представлява препоръка за взимане на инвестиционно решение

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Свилоза АД отписано(3MZ)

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:21 | 30.08.22 г.
fallback