fallback

Bunge официално обяви затварянето на завода в Добрич

Според компанията индустриалните разходи за завода са прекалено високи и правят производството неконкурентоспособно в ЕС

13:47 | 26.06.07 г.

Международната компания за растителни масла и хранителни продукти Bunge обяви официално решението си за затваряне на завода за производство на олио "Калиакра" в Добрич.
„Затварянето се налага поради факта, че индустриалните разходи за завода, построен през 1973 г., са прекалено високи и правят производството неконкурентоспособно в условията на Европейския съюз“, се казва в съобщение на компанията.
Според Bunge нивото на инвестиции, необходими за да се приведе производството на конкурентно ниво и в съответствие с новите изисквания, би повлияло негативно върху бъдещето на завода.
Съветът на работещите, както и самите работници и служители, са били уведомени за решението, като им е бил представен разработен социален план. Вчера работниците обявиха гражданско неподчинение и поискаха да бъдат обезщетени от Bunge с по 24 работни заплати. От Bunge предложиха работниците да напуснат по взаимно съгласие и да получат като компенсация по шест работни заплати.
Продажбите и дистрибуцията на бутилиранио олио на Bunge в България ще продължи през съществуващата структура на компанията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:08 | 24.08.22 г.
fallback