fallback

Отвориха ценовите оферти за "Безхартиено заседание на общински съвет"

Системата ще се ползва от общинските съвети на Велико Търново, Горна Оряховица и Казанлък

18:10 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Ценовите оферти на трите фирми, допуснати до втория кръг на конкурса по обществена поръчка за „Разработка на интегрирана система „Безхартиено заседание на общинския съвет и електронно гласуване“, бяха отворени днес официално от конкурсната комисия на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Системата ще се ползва от общинските съвети на Велико Търново, Горна Оряховица и Казанлък. Предвижда се интегрираната система да е съвместима с електронното правителство.
Според регламента на конкурса, за крайната оценка на офертите по 50% тежест имат ценовата оферта и техническото предложение.
Представените ценови оферти са без ДДС, както следва:
- „Контракс“ ООД - 176 934 лв.,
- „Датаком“ ООД - 343 хил. лв.,
- „Немечек“ ООД - 325 хил. лв.
Докато на първия кръг най-много точки е събрало „Датаком“, в крайна сметка „Контракс“ излезе на първо място поради много добрата си ценова оферта.
От комисията обаче посочиха, че ще направят предложение до министъра на държавната администрация за обявяване на победител в конкурса, след като в тридневен срок „Контракс“ даде писмена обосновка на ценовата си оферта. Това по закон се налага в случаите, когато ценовата оферта на дадена фирма е по-ниска от тази на останалите с повече от 30%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:45 | 31.08.22 г.
fallback