fallback

Трима са кандидатите за изграждане на "единен фиш" на граничните пунктове

Основната цел на поръчката е гарантиране събираемостта на държавните вземания

17:54 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Три фирми кандидатстват за възлагане на специална обществена поръчка за изработване на софтуер за локална система за обработка чрез „единен фиш“ и интегрирането й със системите на „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“, стана ясно при отваряне на конкурсната документация на фирмите от комисия на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР). Допуснатите до участие в конкурса фирми са „Безконтактни мултиплексорни вериги“ ЕООД, „Сиенсис“ АД и „Ай Би Ес България“.
От конкурсната комисия посочиха, че основната цел на поръчката е гарантиране събираемостта на държавните вземания.
Заданието на поръчката включва доставка на специални технически средства за интегрирането на автоматичната информационна система за граничен контрол и инсталирането им заедно с необходимия софтуер на 11 сухопътни пункта на външните за ЕС български граници. Системата ще извършва електронна обработка на входящия и изходящ трафик от превозни средства, преминаващи през шосейните гранични пунктове, за да се заплащат всички дължими такси и глоби на едно място.
Въвежданите данни от единния електронен фиш към автоматизираните работни места ще се използват от всички служби от граничния контрол в рамките на тяхната компетентност, като всеки служител ще въвежда само веднъж даден комплект данни.
В тридневен срок комисията ще прецени дали и трите фирми ще бъдат допуснати до втория етап на конкурса, когато те ще предложат и ценовите си оферти.
Предвижда се в 5-месечен срок след подписване на договора с фирмата, спечелила конкурса, поръчката да бъде изпълнена.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:55 | 05.09.22 г.
fallback