fallback

Немската Плюс взе кредит от 25 млн. евро за част от инвестициите си у нас

До края на тази година компанията ще инвестира у нас общо около 75 млн. евро

15:16 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Плюс България Търговия подписа с МКБ Юнионбанк договор, по силата на който търговската верига получава 25 млн. евро под формата на кредитна линия, обявиха от финансовата институция. Средствата ще бъдат използвани от Плюс България за стартиране и по-нататъшно разширяване на дейността на търговската немска верига Плюс в страната.

До края на тази година компанията ще инвестира у нас общо около 75 млн. евро, а дългосрочните планове предвиждат инвестиция в размер на 250 млн. евро в 200 магазина и център за логистична и административна сграда в софийското село Чепинци.

„Ние подробно изследвахме българския пазар и считаме, че за нашия начин на търговия, а именно търговията с хранителни стоки на ниски цени, съществува голям потенциал в България. Такъв вид търговия понастоящем няма на пазара. Съгласно нашия анализ в големите райони на страната няма съвременни магазини за хранителни стоки и особено в средните и малките градове има голям потенциал”, каза Райнер Венделбергер, генерален директор на Плюс. Той уточни, че с получения кредит ще се закупуват нови терени на територията на страната. Интерес за търговската верига представляват всички градове с население над 20 000 жители. Още за плановете на веригата в интервю с Райнер Венделбергер

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:27 | 22.08.22 г.
fallback