fallback

Подписваме спогодба за избягване на двойно данъчно облагане с ОАЕ

От средата на 1990-те години съществува тенденция на постоянно нарастване броя на пребиваващите в ОАЕ български граждани

13:43 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Във вторник министърът на финансите Пламен Орешарски и държавният министър на финансите и индустрията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) д-р Мохаммад Бин Харбаш ще подпишат междуправителствена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО), съобщиха от Министерство на финансите (МФ).

Целта на спогодбата е да разпределя правомощията на сключващите ги държави при облагане на едно и също лице за един и същ доход. В резултат се постига избягване на двойното облагане на това лице за този доход.

Подписването на документа между двете държави ще даде предпоставка за реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за осъществяване на стопанска дейност в другата държава в различни сфери и отрасли.

От средата на 1990-те години съществува тенденция на постоянно нарастване броя на пребиваващите в ОАЕ български граждани, чиито брой понастоящем надхвърля 5000 души, посочват от МФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:29 | 22.08.22 г.
fallback