fallback

ПИБ обеща да е най-бързо развиващата се българска банка

Акциите на банката се търгуваха между 11,99 и 13 лв. при старта на търговията

09:52 | 25.06.07 г.

Евгени Луканов, Мая Георгиева и Радослав Миленков. Снимка: Investor.bg

„Обещавам, че Първа инвестиционна банка (ПИБ) ще е най-бързо развиващата се българска банка на българския пазар“, каза днес пред журналисти Мая Георгиева, изпълнителен директор на банката. От днес на борсата се търгуват новоиздадените 10 млн. акции от увеличението на капитала на финансовата институция, докато останалите 6,5 млн. акции, част от IPO-то на банката, ще могат да се търгуват от четвъртък.

От своя страна, Евгени Луканов, който също е изпълнителен директор на ПИБ, изказа благодарности на хората, които са си купили акции от увеличението на капитала на банката и заяви, че се надява на ползотворно сътрудничество в бъдеще.

Ще запазим линията на прозрачност, което е важно за акционерите, каза финансовият директор Радослав Миленков.

Капитализацията на борсата надхвърли 20 млрд. лв. с емисията на ПИБ, каза говорителят на БФБ-София Пантелей Карасимеонов. Изпълнителният директор на БФБ-София Бистра Илкова е в Брюксел, защото днес приемат БФБ във Федерацията на европейските борси.

Акциите на ПИБ се търгуваха между 11,99 и 13 лв. в първия ден от старта на търговията с дружеството тази сутрин. Впоследствие сделките се съсредоточиха около 12,2 - 12,4 лв. за акция.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД- трета емисия(5F4B)

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД- втора емисия(5F4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 06.09.22 г.
fallback