fallback

Балканкар-Заря АД ще издава облигационен заем до 5,5 млн. евро

Емисията ще бъде със срок от 5 години и фиксирана годишна лихва от 7,25 на сто

11:08 | 20.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Балканкар-Заря АД – Павликени планира да издаде облигации с общ номинал до 5,5 млн. евро, съобщи Българска фондова борса – София.

Решението за издаването на емисията е взето на проведено днес заседание на Съвета на директорите. Предвижда се облигациите да са обикновени, свободнопрехвърляеми, безналични, лихвоносни, обезпечени и с опция за обратно изкупуване.

Емисията ще бъде разпределена в до 5 500 облигации, всяка с номинал от 1 000 евро, срок от 5 години и фиксирана годишна лихва от 7,25 на сто. Периодът на лихвените плащания ще бъде шестмесечен.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за закупуване на нови машини, съоръжения и оборудване, за придобиване на контролни пакети в дружества, извършващи дейност в областта на производството на колела и джанти или свързани с това дейности (до 40% от средствата), а също и за рефинансиране на кредит в размер на 500 хил. евро, отпуснат от Българска Пощенска Банка на 29 август 2005 г.

За обезпечение на облигационния заем ще бъде учредена ипотека на недвижими имоти и залог върху машини и съоръжения.

На 1 юни акционерите на Балканкар-Заря гласуваха за увеличение на капитала със собствени средства на дружеството от 165 хил. лв. на 1,32 млн. лв.

От началото на днешната търговска сесия по позицията бяха прехвърлени 21 акции, като цената им остана без промяна на ниво от 9,50 лв. за брой.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:50 | 23.08.22 г.
fallback