fallback

До 3 млн. лв. глоба при замърсяване от кораби с големи вреди

Въвежда се и задължение на министъра на транспорта да изпраща до ЕК на всеки три години доклад за опазването на околната среда от замърсяване от кораби

10:14 | 20.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

От 300 хил. до 600 хил. лева ще бъде санкцията за юридическо лице, което се е обогатило или би се обогатило от нарушение или допускане да бъде извършено нарушение на международноправния режим за опазване на околната среда от замърсяване от кораби.

Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на България.

В случаите на умишлено замърсяване, причинило големи вреди, глобата ще бъде от 1,5 млн. до 3 млн. лева.

Въвежда се и задължение на министъра на транспорта да изпраща до ЕК на всеки три години доклад за опазването на околната среда от замърсяване от кораби, като обобщава информацията и от други компетентни ведомства.

С промените се заличава АЕЦ - Козлодуй като пристанище за обществен транспорт с регионално значение. Пристанищата в Созопол и в Несебър, които в сегашния закон са посочени като пристанища за обществен транспорт с регионално значение, се включват в списъка на пристанищата за обществен транспорт с национално значение, като се включват към пристанище Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:20 | 04.09.22 г.
fallback