fallback

Преглед на печата за 20 юни

08:15 | 20.06.07 г.

47 фирми на прокурор заради големи дългове
в. Новинар
47 фирми са дадени на прокуратурата за първите пет месеца на годината, защото имат задължения към държавата в размер на 60 млн. лв. Това съобщи вчера Светлана Паунова, директор на Териториална дирекция на Националната агенция за приходите София- град.
През последните два месеца агенцията е отнела регистрацията по ДДС на 529 столични фирми, а 254 в момента са в процедура по дерегистрация. Данъчните най-често проверявали дали търговците са подали в срок данъчните си декларации.
Нефтопроводът ще заобиколи Созопол
в. Стандарт
Петролопроводът Бургас - Александруполис няма да преминава през залива на община Созопол. Това заяви пред агенция Фокус зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев. Той посочи, че не знае откъде в община Созопол са получили информация, че петролопроводът преминава през залива Вромос. Петролопроводът преминава изцяло през Бургаския залив, категоричен е Рогачев.
Поне с 30% по-малко ще е житната реколта
в. Дневник
В България реколта от жито тази година ще е с 30 процента по-малко в сравнение с 2006 г., което я прави най-слабата от четири години насам. Това съобщи във вторник земеделското министерство с обяснение, че сушата е виновна за срива от 3-3.2 млн. тона на 2 млн. тона. Прогнозите на ведомството остават доста по-високи от очакванията на производителите за 1.5 млн. тона, което би се равнявало на свиване на добива наполовина. През 2003 г. бяха събрани два милиона тона заради суша и по-малко засети площи през есента на 2002 г.
Сто милиона евро ще струва яхтеното пристанище в Бургас
в. Дневник
Около 100 млн. евро ще струва изграждането на яхтено пристанище в района на централния плаж в Бургас. Това сочат разчетите в бизнес плана на инициативния комитет, който си е поставил за цел да осъществи модерния проект. В порта ще могат да акостират около 1700 яхти от среден тип. Това обяви на пресконференция в Бургас председателят на Инициативния комитет за изграждане на мащабния проект Благовест Бравов. Съоръжението може да бъде построено за пет години, смятат яхтсмени от града, които представиха детайли от своите анализи за необходимостта от такова съоръжение.
Общинар упорства да строи скандален спортен комплекс
в. Сега
Скандалното искане на общинския съветник Стефан Ботев от "Демократи за София" да строи огромен спортен комплекс върху парк от 18 дка продължава да се върти по комисии в СОС въпреки конфликта на интереси и противоречието с новия общ устройствен план на София. В качеството си на управител на спортен клуб "Мусаши-България" Ботев иска да получи правото да строи върху публична общинска собственост в ж.к. "Хиподрума". Докладната, внесена от колегата му Атанас Медникаров, предвижда правото да бъде учредено безвъзмездно и безсрочно.
Намаляват парите за стоматологична помощ
в. Новинар
През последните няколко години делът на средствата, които се отделят за стоматологична помощ, е намалял от 9 на 3%, съобщи вчера председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) Николай Шарков по време на първите преговори за Национален рамков договор (НРД) за следващата година. Състоянието на зъбите на българите е драстично влошено, допълни Шарков. Според него са необходими 0,5 млрд. лв. за зъболекарска помощ в страната ни. За системата на здравеопазване да бъдат отделени 6% от брутния вътрешен продукт (БВП), настоя председателят на лекарския съюз Андрей Кехайов.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:38 | 29.08.22 г.
fallback