fallback

БТК с най-добра оферта за доставка на интернет за електронното правителство

БТК събра в конкурса 95,2 точки, Спектър нет - 88,92 точки, а Нетера - 61,18 точки

12:10 | 19.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

БТК АД предложи най-добра оферта по обявената от Министерство на администрацията и административната реформа (МДААР) обществена поръчка за "Доставка на интернет трафик за нуждите на интеграционната система на електронното правителство".

Това стана ясно при отварянето днес в министерството на ценовите оферти на участниците в конкурса. БТК предложи цена от 71 604 лв. без ДДС, или 85 925 лв. с ДДС.

Другите две фирми, участници в конкурса - Спектър нет АД и Нетера ЕООД, предложиха съответно цени от 72 хил. лв. и 132 696 лв.

В крайна сметка БТК събра в конкурса 95,2 точки, Спектър нет - 88,92 точки, а Нетера - 61,18 точки.

Всички оферти дават срок на изпълнение 36 месеца.

Очаква се в близките дни министърът на държавната администрация да подпише договор с победителя в конкурса, който по всяка вероятност, предвид резултатите, ще бъде с БТК.

Очаква се изпълнението на поръчката да започне в края на август, поясниха от министерството за Investor.bg.

В момента тече изпълнението на пилотен проект за обмен на документи по електронен път в три области - Бургас, Стара Загора и Добрич. Предстои създаването и на регионални електронни портали.

За част от услугите за граждани по електронен път, които в държавната и общинска администрация са общо около 2800, е необходима промяна в редица нормативни документи, посочиха още от МДААР. Например, за да стане възможно издаването на свидетелство за раждане по електронен път, би трябвало да се направят промени в около 200 нормативни документа.

Към момента акциите на БТК се търгуват с ръст от 1,4 на сто до средна цена от 10,89 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 11.09.22 г.
fallback