fallback

Кандидат-купувачът за САФ Магелан временно спира преговорите

Това е станало ясно в телефонен разговор между чуждестранния инвеститор и изпълнителния директор и мажоритарен собственик на САФ Магелан

14:04 | 18.06.07 г.

Потенциалният купувач на САФ Магелан АД-София преустановява предложението за закупуване на дял по-голям от 50% от капитала на дружеството за 35 млн. евро до по-нататъшно развитие по обвинението за търговия с вътрешна информация, отправено от Комисията по финансов надзор (КФН), съобщи БФБ-София.

Това е станало ясно в телефонен разговор между чуждестранния инвеститор и изпълнителния директор и мажоритарен собственик на САФ Магелан - Георги Костадинов Георгиев.

До момента на Георгиев не е връчено наказателно постановление от страна на КФН. Ако това се случи, постановлението ще бъде обжалвано пред Софийски районен съд.

По-рано през месеца стана ясно, че след извършена проверка за спазване на разпоредбите на Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти (ЗПЗФИ), КФН е установила, че Георгиев, в качеството си на вътрешно лице, е търгувал за собствена сметка с акции на САФ Магелан, за които е притежавал вътрешна информация по смисъла на чл. 4, ал.1 от ЗПЗФИ, а именно информация за предстояща продажба и обратно изкупуване на построен Пазар на едро (тържище) за риба с административна част.

За посоченото нарушение, чл. 40, ал. 1, т. 3 от ЗПЗФИ предвижда административно наказание глоба в размер от 20 000 до 50 000 лева.  

Днес нямаше сделки с акциите на дружеството. Търсене има при цена 20 лв., а предлагане - при цена 24,93 лв.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:33 | 03.09.22 г.
fallback