fallback

Студент от СУ спечели конкурс за презентации за взаимните фондове

Георги Ангелов е победителят в конкурса „КД Студентски награди“, който бе на тема „Взаимните фондове – точното място за вашите пари“

13:05 | 18.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Георги Ангелов е победителят в конкурса „КД Студентски награди“, в който участваха студентски презентации на тема „Взаимните фондове – точното място за вашите пари“. На официалната церемония по награждаването днес Георги Ангелов получи от изпълнителния директор на КД Инвестмънтс Янко Николов чек за 750 лв. и покана за стаж в организацията. В презентациите на студентите бяха засегнати основните аспекти от дейността на взаимните фондове, предимствата им като инвестиционна алтернатива, статистически данни за дейността им в България, както и сравнения с международните тенденции. Презентациите бяха оценени от жури, в което участваха представители на някои от най-авторитетните икономически медии в България, включително и Investor.bg.

След оспорвана борба на второ и трето място се класираха Любомир Стефанов и Лили Маринова. Любомир Стефанов също е възпитаник на Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а Лиляна Маринова учи “Международни икономически отношения” в УНСС. Наградите за двамата подгласници са съответно 500 лв. за второ място и 250 лв. за трето място.

Общо 33 студенти от 10 университета от цяла България се включиха в инициативата. Най-активно участие в конкурса имаха възпитаниците на УНСС и на Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, които бяха половината от участниците. От градовете извън София първенството се падна на Благоевград, чиито студенти проявиха най-голям хъс и ентусиазъм към конкурса.

„Много съм впечатлен от представянето на студентите. Въпреки че умишлено не бяхме дефинирали правила за подготвяне на презентациите, те са включили почти всичко, което очаквахме да видим”, коментира Янко Николов. Той обмисля възможността да даде шанс за изява в областта на взаимните фондове не само на премираните, но и на част от другите кандидати.

„На база впечатленията ми от всички презентации, участващи в конкурса, смятам, че около 70% от българските студенти са изключително грамотни по темата на капиталовия пазар“, добави Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:02 | 23.08.22 г.
fallback