fallback

Акциите на КТБ ще са център на внимание тази седмица

Книжата на банката ще се търгуват от 18 юни на Неофициален пазар, сегмент „А“ с борсов код CORP

07:36 | 18.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Илиан Зафиров, изп. директор на КТБ. Снимка: КТБ

Основен фокус на инвеститорския интерес тази седмица ще бъде стартът на търговията с акциите на Корпоративна търговска банка в понеделник (18 юни). Емисията е в размер на 60 млн. лв., разпределени в 6 млн. акции с номинал от 10 лв., и ще се търгува на Неофициален пазар, сегмент „А“ с борсов код CORP. През май банката осъществи IPO, чрез което увеличи капитала си от 50 млн. лв. на 60 млн. лв. Записано бе цялото предложено количество от 1 млн. акции на цена от 58,50 лв. за брой. В сряда (20 юни) стартира търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ. Дружеството ще предложи за записване 700 000 акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 20 лв. В момента основният капитал на дружеството е 14 млн. лв., разпределен в 1,4 млн. акции с номинал 10 лв.

 

Правата на компанията ще се търгуват до 5 юли. Начална дата за записване на акциите е 20 юни, а крайната – 26 юли.

 

Подобно на другите дружества от групата, предметът на дейност на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ ще включва инвестиране на набраните парични средства в недвижими имоти с търговско предназначение, които ще бъдат отдавани под наем. От дружеството планират инвестиции във Варна и Стара Загора. Към момента в процес на подготовка е проект за изграждане на магазин във Варна по подобие на действащия търговски център „Черно море“.

 

През идната седмица ще се проведат и няколко Общи събрания на акционерите. За 20 юни (сряда) са насрочени общите събрания на Адванс Терафонд АДСИЦ, Интерлоджик-имоти и Интерлоджик-лизинг. В петък (22 юни) ще се проведат редовните годишни акционерни събрания на Ютекс холдинг, ТК Холд и Ком холдинг, а в събота (23 юни) – на Северкооп Гъмза холдинг, Свилоза и Добруджа холдинг.

 

В сряда пък е последната дата за сключване на сделки са акции на Каолин, даващи право на глас в Общото събрание на 6 юли. В същия ден е и последната дата, в която акциите на СИИ Имоти АДСИЦ и Велпа-91 АД ще се търгуват с право на глас в Общите събрания на двете дружества, насрочени съответно на 6 и 7 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:30 | 05.09.22 г.
fallback