fallback

Тадаръков: Искам да върнем доверието на банките във Фонд Земеделие

До момента не е констатирано източване на средства по програма САПАРД, подчерта новият шеф на ДФ Земеделие

14:45 | 14.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Проблемите, които съществуваха в Държавен фонд Земеделие през последните месеци, трябва бързо да бъдат разрешени, каза на първата пресконференция след назначаването си новият изпълнителен директор на фонда Димитър Тадаръков.

"Искам да върнем доверието на банките", заяви още Тадаръков, който се счита за близък до ДПС. По думите му при предстоящите срещи с ръководители на банки ще се дискутира въпросът банките да отпускат авансово кредити на стопаните при представяне на документи от Разплащателната агенция. Тадаръков ще се стреми да върне и доверието на Брюксел.

Той посочи, че първите стъпки, които ще направи като ръководител на фонда, са да въведе гъвкаво работно време за служителите, за да се преодолеят закъсненията по плащанията към фермерите.

До момента не е констатирано източване на средства по програма САПАРД, подчерта Тадаръков. "Искам пълна прозрачност в работата на фонда и нулева толерантност към корупцията", каза още той.

В момента има 498 одобрени и 122 чакащи одобрение проекта на обща стойност 185 млн. лв., които в най-скоро време предстои да бъдат разгледани от фонда и съответно да бъдат отпуснати средствата, когато проектите отговарят на условията, посочи новият ръководител на институцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:17 | 06.09.22 г.
fallback