fallback

Акционерите на ИХ България решиха да конвертират облигации в акции

Капиталът на холдинга ще бъде увеличен с до 5 250 805 лв. чрез конвертиране на до 5 250 805 конвертируеми облигации в обикновени акции

11:30 | 14.06.07 г.

Общото събрание на акционерите на Индустриален Холдинг България прие решение да увеличи капитала на дружеството чрез превръщане на конвертируеми облигации в акции, съобщи БФБ-София.
Капиталът на холдинга ще бъде увеличен с до 5 250 805 лв., чрез издаване на до 5 250 805 обикновени, поименни, безналични акции с право на глас. Увеличението на капитала ще се извърши чрез конвертиране на до 5 250 805 поименни, безналични конвертируеми облигации в обикновени, поименни, безналични акции с право на глас.
Към момента основният капитал на ИХ България е 21,003 млн. лв.
Конвертирането на облигациите се извършва в съотношение 1 облигация за 1 акция на деня на падежа на облигационния заем, който е 2 юли 2007 г.
ОСА е възложило на Управителния съвет (УС) на дружеството да определи срока за превръщането на облигациите в акции. В резултат на това, на заседание на УС, проведено в деня на Общото събрание на акционерите (1 юни), е определен срок от 25 юни до 28 юни 2007 г. включително, в рамките на който облигационерите ще имат възможност да запишат акции от увеличението на капитала на холдинга.
 
Последната дата за сключване на сделки с конвертируеми облигации на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да конвертира в акции е 20 юни.
 
Записването на акции срещу конвертиране на облигации става чрез изрично писмено заявление, което се подава на адреса на управление на инвестиционния посредник - ТБ „Алианц България” АД, град София, бул. „Княгиня Мария Луиза” №79 до 13 часа на 28 юни.
В случаите, в които заявлението се подава от пълномощник, последният следва да се легитимира с изрично писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа на упълномощителя.
Акционерите на Индустриален Холдинг България са възложили на УС, след приключване на процедурата по записване на акции срещу облигации, да заяви за вписване в Софийски градски съд точния размер на увеличението на капитала и да посочи поименно облигационерите, чиито облигации са конвертирани в акции.
До момента акциите на Индустриален Холдинг България се понижават с 0,48% до 8,30 лв. при прехвърлени 1 130 лота. Търсене има при цена 8,30 лв., а предлагане – на 8,40 лв.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:18 | 23.08.22 г.
fallback