fallback

Евроинс ще предлага "Гражданска отговорност" в осем страни от ЕС

Това са Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Румъния, Франция и Белгия, в които КФН ще изпрати уведомления до компетентните органи

17:01 | 13.06.07 г.

Евроинс АД е уведомило Комисията за финансов надзор, че възнамерява да предлага застраховки „Гражданска отговорност“ в осем страни от Европейския съюз при условията на свобода на предоставяне на услуги, съобщи КФН.
Това са Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Румъния, Франция и Белгия, в които КФН ще изпрати уведомления до компетентните органи.
Съгласно Кодекса за застраховането застраховател, получил лиценз за извършване на застрахователна дейност в България, може да извършва дейност и на територията на друга държава членка на ЕС при условията на единния лиценз.
Според изискванията застрахователят предварително уведомява КФН, като посочва видовете застраховки, които възнамерява да сключва и съответните държави, в които има намерение да ги предлага.
На 29 юни акционерите на Евроинс ще гласуват за увеличение на капитала със собствени средства до 10 млн. лв.
 
Днес по позицията на Евроинс бяха прехвърлени 2 100 акции при средна цена 13,17 лв., или с 0,6% по-евтино от вчера. Търсене има при цена 13,24 лв.,  а предлагане - при цена 13,4 лв.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:48 | 09.09.22 г.
fallback