fallback

Ломско пиво АД продаде 200 хил. литра в Румъния за два месеца

През месец март 2007 г. Ломско пиво и румънски дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки подписаха договор за износ на продукция на българската пивоварна

13:31 | 12.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

За два месеца Ломско пиво АД продаде на румънския пазар над 200 хиляди литра от марката „Шопско пиво”, съобщават от компанията.

През месец март 2007 г. Ломско пиво и румънски дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки подписаха договор за износ на продукция на българската пивоварна в Румъния. По този начин „Ломско пиво” АД стъпи на румънския пазар на бира с марката „Шопско пиво”.

Асортиментът, който Ломско пиво изнася за Румъния, включва пластмасови бутилки с вместимост от един и два литра. Първата пратка беше пласирана на румънския пазар непосредствено преди Великденските празници, съобщават още от дружеството.

Износ на продукция на Ломско пиво АД е осъществяван и преди – в Румъния и Съединените щати. С присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз значително се улеснява стокообменът между двете страни, се казва още в съобщението.

Ломско пиво АД произвежда асортимент от 11 продукта от марките „Almus“, „Шопско пиво“ и „София“. Продажбите на дружеството за 2005 г. възлизат на 75 010 хектолитра бира, за 2006 г. - 78 700 хектолитра, а за първото шестмесечие на 2007 г. са в размер на 50 700 хектолитра.

През месец май 2006 г. на Ломско пиво АД беше връчен Сертификат и обосновка за кредитен рейтинг ВВ+ (тренд стабилен) от Българска агенция за кредитен рейтинг.

На 1 юни в Централен депозитар бе вписана емисия от 4,5 млн. акции на Ломско пиво АД. Компанията планира продажба на 900 хил. акции, представляващи 20% от капитала, чрез смесен закрит аукцион на БФБ-София. Минималната емисионна стойност ще бъде определена непосредствено преди аукциона, като според оценките на БенчМарк и Пощенска банка, справедливата стойност на една акция на дружеството се равнява на 2,23 лв.

Енемона АД е мажоритарен акционер в Агро Инвест Инженеринг АД, което от своя страна притежава 99% от акциите в Ломско пиво АД към момента.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:51 | 25.08.22 г.
fallback