fallback

Етропал разширява производството си с инвестиция от 1,5 млн. лв.

От началото на тази година Етропал има подписани договори за производство на диализатори за над 650 хил. броя

11:17 | 08.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

На 15 юни 2007 година Етропал АД ще открие разширението за производство на диализатори, в което са вложени над 1,5 млн. лв., съобщават от компанията.

С въвеждането в експлоатация на новата линия, която ще произвежда диализатори със синтетична мембрана, производственият капацитет на завода ще нарасне над два пъти от 500 хил. броя годишно до 1,2 млн. броя .

От началото на тази година Етропал има подписани договори за производство на диализатори за над 650 хил. броя, половината от които по спечелена обществена поръчка с възложител Министерство на Здравеопазването и над 330 хил. броя за износ. До края на месец август ще бъдат сключени допълнителни договори за износ на още 350 хил. броя диализатори, с което общият им брой за 2007 година ще надхвърли 1 млн. През 2006 година компанията произведе 300 хил. броя диализатори.

До края на месец юли ще бъде завършен монтажът на новите екструдерни линии, с които натоварването на производствените мощности по договора с Tyco Healthcare за производство на уринаторни торби и консумативи ще достигне 100%. За обслужването на новите производствени мощности ще бъдат открити 70 нови работни места, съобщават още от компанията.

За 2007 година Етропал прогнозира ръст на приходите от 70% до над 17 млн лв.

На 23 април 2007 г. Министерството на Здравеопазването издаде разрешение на дъщерното дружество на Етропал АД – Диализа Етропал Бета ЕООД, за осъществяване на лечебни процедури и започване на дейност като диализен център. Очаква се през месец юли центърът да посрещне първите си пациенти от чужбина.

Етропал АД е част от структуата на Еврохолд България АД, който притежава дялово участие от 77,14% в капитала на дружеството. От началото на днешната борсова сесия до момента книжата на Еврохолд България отчитат лек спад от 0,29% до 3,39 лв. за брой.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:23 | 12.09.22 г.
fallback