fallback

Enel подаде оферта за стратегически партньор в АЕЦ Белене

През май НЕК публикува покана за представяне на заявления за интерес от стратегически инвеститори за придобиване на дял до 49% от проекта

12:50 | 06.06.07 г.

Италианската енергийна компания Enel потвърди официално интереса си да участва като стратегически инвеститор в проекта за АЕЦ “Белене”, внасяйки днес в НЕК офертата си за придобиване на дял до 49% от втората българска атомна електроцентрала, съобщиха от компанията.
„Нашата оферта е свързана със специфичните нужди на проекта и с местните енергийни нужди. Уверен съм, че ще бъдем справедливо допуснати до следващия етап в тази селекция”, коментира Енрико Виале, регионален мениджър на Enel за Югоизточна Европа.
Понастоящем компанията работи върху подобен енергиен проект в Словакия – построяването на два нови блока от типа ВВЕР.
От компанията вярват, че могат да допринесат за развитието на проекта чрез включването на финансови институции в него и като осигурят закупуването на значителна част от произведената електроенергия.
В началото на май НЕК ЕАД публикува покана за представяне на заявления за интерес от стратегически инвеститори за придобиване на права за инвестиране и участие в АЕЦ Белене.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:45 | 03.09.22 г.
fallback