fallback

Каолин АД няма да разпределя дивидент за 2006 г.

Компанията свиква Общо събрание на акционерите на 6 юли тази година

12:29 | 06.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Каолин АД свиква Общо събрание на акционерите на 6 юли тази година, на което ще се гласува за разпределение на финансов резултат, съобщи Българска фондова борса – София.

Предвижда се печалбата за миналата година, която е в размер на 8,19 млн. лв., да не се разпределя като дивидент. На събранието ще бъде представен и доклад на управителните органи за дейността за 2006 г., ще бъде избран регистриран одитор и ще бъдат гласувани промени в устава на дружеството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 21 юли, а последната дата за сключване на сделки с акции на компанията, даващи право на глас, е 20 юни.

Консолидираната печалба на Каолин за първото тримесечие на годината възлезе на 5,521 млн. лв., което представлява 4,48 пъти ръст на годишна база. В края на миналия месец стана ясно, че дружеството е спечелило дело за 2 млн. лв. срещу Агенцията за приватизация. През май антимонополната комисия на Украйна даде разрешение на Каолин да придобие над 50% от украинската открита мина за добив на кварцов пясък Папернянски.

От началото на днешната борсова сесия до момента акциите на Каолин бележат спад от 0,71% до средна цена от 13,89 лв.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:13 | 05.09.22 г.
fallback