fallback

Варненска фирма инвестира 10 млн. евро в производство на „еко“ пилета

Във фабриката ще се произвеждат 12 хиляди тона готова продукция годишно на разгърната застроена площ от 5 500 кв. м

08:42 | 05.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

С инвестиция от 10 млн. евро „Еко пиле“ ЕООД започна изграждането на ново предприятие във варненското село Игнатиево. Половината от парите по проекта са осигурени по програма САПАРД.

Във фабриката ще се произвеждат 12 хиляди тона готова продукция годишно на разгърната застроена площ от 5 500 кв. м. Предприятието ще бъде изградено върху старото рециклирано сметище на селото.

Според търговския директор на „Еко пиле” ЕООД Димитър Йовев екотехнологията ще покрие напълно изискванията и на най-модерните страни към фуражите, отглеждането на птиците и обработката им в кланицата. Затвореният цикъл на производство е другият плюс за продукцията на предприятието.

От фирмата твърдят, че оборудването им е единствено на Балканския полуостров и ще позволява поне 12 дни съхранение на пилешкото месо, което прави продукцията им реализируема и в по-отдалечени страни.

Проектът предвижда изграждането и на цех за полуфабрикати и готови продукти. В новата люпилня към предприятието в с. Баново ще бъдат инвестирани 5,5 милиона лева. Тя ще заработи в края на месец август.

Община Аксаково скоро ще се похвали с реализацията на още два обекта. В края на юни ще бъде направена първа копка на ново ваканционно селище в района на с. Генерал Кантарджиево, където ще бъде изградена и винарска изба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:16 | 09.09.22 г.
fallback