fallback

Пловдивска фирма инвестира 10 милиона лева в завод за преработка на месо

Заводът е построен върху собствен терен край село Войводиново, община Марица и има капацитет от 60 тона месо дневно

16:15 | 04.06.07 г.

Пловдивската фирма Унитемп ООД пусна в действие предприятие за транжиране, обезкостяване и разфасоване на охладено свинско и говеждо месо, в което са инвестирани 10 млн. лв.

Заводът е построен върху собствен терен край село Войводиново, община Марица и има капацитет от 60 тона месо дневно (40 тона свинско месо и 20 тона говеждо или телешко месо).

Предприятието работи на две смени и месечно за българския пазар се предлагат над 2000 тона месо.

Новият завод на Унитемп има 7 сгради с обща площ 5 856 квадратни метра и е построен за 14 месеца – от строителното разрешение до изпитателните тестове. Конструкцията на промишлените сгради е от термопанели със специални покрития за хранителната промишленост. Всички сгради имат сертификат за енергийна ефективност клас А. "Заводът е изцяло финансиран от български кредитни институции", посочи изпълнителният директор Иван Иванов.

Оборудването на новото предприятие е изработено в Дания, Германия, Франция, Холандия и Чехия. Унитемп има право да изнася продукцията си за ЕС, но според Иван Иванов пазарът, към който се е насочила фирмата, е българският.

"Нашата цел е задоволяване на индустриално ниво на нуждите от суровина за месопреработвателната промишленост, която досега се осигуряваше от внос. Друг сегмент от нашата пазарна стратегия е секторът ХОРЕКА (хотели, ресторанти, кафетерии), и пазарът на крайните клиенти, до които ще достигнем чрез веригите хранителни магазини", допълни Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:36 | 10.09.22 г.
fallback