Заводът е построен върху собствен терен край село Войводиново, община Марица и има капацитет от 60 тона месо дневно (40 тона свинско месо и 20 тона говеждо или телешко месо).
Предприятието работи на две смени и месечно за българския пазар се предлагат над 2000 тона месо.
Новият завод на Унитемп има 7 сгради с обща площ 5 856 квадратни метра и е построен за 14 месеца – от строителното разрешение до изпитателните тестове. Конструкцията на промишлените сгради е от термопанели със специални покрития за хранителната промишленост. Всички сгради имат сертификат за енергийна ефективност клас А. "Заводът е изцяло финансиран от български кредитни институции", посочи изпълнителният директор Иван Иванов.
Оборудването на новото предприятие е изработено в Дания, Германия, Франция, Холандия и Чехия. Унитемп има право да изнася продукцията си за ЕС, но според Иван Иванов пазарът, към който се е насочила фирмата, е българският.
"Нашата цел е задоволяване на индустриално ниво на нуждите от суровина за месопреработвателната промишленост, която досега се осигуряваше от внос. Друг сегмент от нашата пазарна стратегия е секторът ХОРЕКА (хотели, ресторанти, кафетерии), и пазарът на крайните клиенти, до които ще достигнем чрез веригите хранителни магазини", допълни Иванов.