fallback

Зелена светлина за пристанището за горива край Варна

Газтрейд АД планира да инвестира 25 млн. евро, като построи най-голямото пристанище със складова база за горива в Източна Европа

15:39 | 04.06.07 г.

С промяната на статута на земята приключиха всички процедури, които са необходими, за да може да започне същинското проектиране и изграждане на пристанищния терминал за горива на Газтрейд край Белослав, област Варна, съобщиха от пресцентъра на общината.
Комисията за земеделските земи към Министерството на земеделието и горите смени предназначението на 76 073 квадратни метра земеделска земя, която e собственост на Газтрейд АД. Новото предназначение на терена е за изграждане на складова база за горива с пристан и терминал.
Община Белослав е уведомена за решението на комисията. С него са утвърдени и площадките и трасетата за проектиране на обекта. За него има и приет подробен устройствен план (ПУП). Той влезе в сила, след като през февруари съдът потвърди заповедта на кмета на Белослав Емил Дичев, с която е одобрен ПУП-а.
Газтрейд планира за построи на мястото най-голямото пристанище със складова база за горива в Източна Европа. Предвидените инвестиции са за 25 милиона евро. Складовата база ще бъде с капацитет 10 хил. куб. м за съхранение на газ и 16 хил. куб. м за течни горива.
Газтрейд е с основна дейност външна и вътрешна търговия с LPG (втечнен въглеводороден газ) и течни горива. Дружеството е най-големият вносител за България с над 30% пазарен дял от търговията с LPG.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:27 | 12.09.22 г.
fallback