fallback

Акционерите на Балканкар-Заря АД увеличиха капитала до 1,32 млн. лв.

Увеличението се извършва за сметка на допълнителните резерви (602 хил. лв.) и част от миналогодишната печалба (555 хил. лв.)

10:50 | 02.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Балканкар-Заря АД гласуваха за увеличение на капитала на дружеството със собствени средства от 165 хил. лв. на 1,32 млн. лв. Решението е взето на проведеното вчера Общо събрание.

Увеличението се извършва за сметка на допълнителните резерви (602 хил. лв.) и част от миналогодишната печалба (555 хил. лв.). Последната дата, в която книжата на дружеството ще се тръгуват с право на участие в увеличението, е 13 юни.

На събранието се гласувани и промени в устава на дружеството, според които капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на Съвета на директорите до достигане на номинален размер от 20 млн. лв. Съветът на директорите има право да взема решения за увеличаване на капитала до достигане на определения размер в срок от 5 години след вписване на изменението на устава в търговския регистър.

Записаните промени в устава гласят още, че общата стойност на емитираните по решение на Съвета на директорите облигации не може да надхвърля 200 млн. лева или равностойността им в друга валута. В срок до 5 години от вписване изменението на устава в търговския регистър, Съветът на директорите има право да взема решения за издаване на всякакви видове облигации, включително лихвоносни и сконтови, конвертируеми, обезпечени и необезпечени. В решението си Съветът на директорите определя вида на облигациите, конкретните параметри и условия на облигационния заем.

Акционерите на Балканкар-Заря гласуваха и за овластяване на управителните органи да сключат от името на дружеството един или няколко договора за кредит (временна финансова помощ), по силата на които дружеството да ползва необезпечено възмездно финансиране от страна на холдинговото дружество КВК Инвест АД, в общ размер не по-голям от 1 млн. евро или равностойността на тази сума в лева. Балканкар-Заря поема задължение за плащане на лихва при условия не по-неблагоприятни от пазарите за страната.

От началото на днешната търговска сесия по позицията са прехвърлени общо 40 акции, при което средната им цена се повиши с близо 20% до 47,33 лв. за брой.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
fallback