fallback

Акционерите на Вамо АД ще гласуват за отписване на 17 юли

Към момента е в сила търгово предложение от страна на мажоритарния собственик Дивал -59 ЕООД към останалите акционери на цена от 36 лв. за акция

10:57 | 01.06.07 г.
Автор - снимка
Създател

Вамо АД – Варна свиква Общо събрание на акционерите на 17 юли тази година, на което ще се гласува за отписване на дружеството от публичния регистър, съобщи Българска фондова борса – София.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 1 август 2007 година. Последната дата за сключване на сделки с акции на Вамо АД, даващи право на глас, е 29 юни.

Към момента е в сила търгово предложение от страна на мажоритарния собственик Дивал -59 ЕООД към останалите акционери на Вамо АД на цена от 36 лв. за акция. Крайната дата за приемане на предложението е 6 юни.

Днес бе публикуван и консолидираният финансов отчет на Вамо за първото тримесечие на годината, който показа печалба от 133 хил. лв. в сравнение със загуба от 135 хил. лв. за съответния период на миналата година. Нетните приходи от продажби възлизат на 2,6 млн. лв. спрямо 2,35 млн. лв. към 31 март 2006 г.

През април стана ясно, че Вамо започва значителни съкращения на персонала в резултат на намаляване на поръчките, получени от клиенти от Турция. Предприятието развива дейност по производство на дизелови двигатели, детайли, възли, отливки и инструментална екипировка, научно-проектантска и инвеститорска дейност, маркетинг и търговия.

От началото на днешната търговска сесия няма сделки с акции на компанията. Вчера по позицията на Вамо бяха прехвърлени 210 лота на средна цена от 34,58 лв. за брой. 

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:08 | 24.08.22 г.
fallback