fallback

Развиват Северния плаж в Бургас с инвестиция от 400 хил. лв.

Предвижда се в рамките на следващите пет години да бъде въведен единен стандарт и ясни изисквания за хигиена и дизайн за заведенията на плажа

17:16 | 31.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 400 хил. лв. ще бъдат инвестирани в развитието на Северния плаж в Бургас през тази година. Това съобщиха от фирма „Онтайм“, която днес получи правото да стопанисва плажната ивица в областния град през следващите 20 години.

Средствата ще бъдат използвани за закупуването на нови машини за почистване на плажа, за изграждането на нови бани и съблекални, както и за реновирането на старите. От есента до края на 2007 г. на Северния плаж ще бъде изградена и модерна канализационна система. Предвижда се в рамките на следващите пет години да бъде въведен единен стандарт и ясни изисквания за хигиена и дизайн за заведенията на плажа.

През сезон 2007 г. отново ще бъдат разположени понтонни спасителни постове във вътрешността на морето. Свободната от чадъри ивица ще е 40% от общото пространство, при изискваните от закона 20%.

В началото на лятото отново ще бъдат разположени рампи за хората в неравностойно положение, които така ще имат възможност да стигат до морето. И този сезон част от посетителите на плажа ще могат да ползват безплатни чадъри и паркоместа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:42 | 06.09.22 г.
fallback