fallback

КФН потвърди проспекта на Бианор АД, емисионната стойност е 10 лв.

Компанията има 2,5 млн. лв. приходи за 2006 г.

14:25 | 31.05.07 г.

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия от 135 000 обикновени, безналични акции на софтуерната компания Бианор АД, всяка с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност от 10 лева, съобщиха от надзорната институция.

Акциите ще бъдат издадени от Бианор АД в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съгласно решение взето от Общото събрание на акционерите на „Бианор” АД на 06 ноември 2006 г. и решение на Съвета на директорите от 26 април 2007 г. В момента основният капитал на дружеството е разпределен в 540 000 акции и след успешно увеличение на капитала по метода букбилдинг, свободно търгуемият обем акции (free-float) ще достигне 20%. Първичното публично предлагане ще се извърши съвместно с Първа финансова брокерска къща ООД посредством букбилдинг процедура в рамките на пет работни дни в края на месец юни. Проспектът на Бианор АД ще бъде на разположение на всички интересуващи се от понеделник /4 юни/ в офиса на дружеството, при инвестиционния посредник, както и на интернет страницата http://www.bianor.bg/, съобщиха от Бианор. Предметът на дейност на дружеството включва планиране, проектиране, разработка, тестване и внедряване на софтуерни и комуникационни решения, разработка и търговия със софтуерни и хардуерни продукти, предоставяне на услуги, свързани с информационните технологии, консултации в сферата на високите технологии и бизнес процесите и др. Основната сфера на дейност на емитента към момента е разработването на софтуерни решения за клиенти и собствени софтуерни продукти.

През последните три години средногодишният ръст на приходите е 60%, каза в интервю за Investor.bg Костадин Йорданов, президент на Бианор АД. Консолидираните приходи през 2006 г. възлизат на малко над 2,5 млн. лв., а печалбата е 326 хил. лв. като в сравнение с предходната година се увеличава с 9,8 на сто.
По отношение на активите, компанията отчита ръст от 80% средногодишно поради това, че е закупен настоящия офис, уточни Йорданов. В периода 2003-2006 г. персоналът на дружеството бележи ръст от 40% годишно, като към момента в групата работят над 80 човека.

Средствата от емисията ще спомогнат за разширяването на продуктовия каталог на дружеството чрез инвестиции в нови продукти, както и планирано изкупуване на бизнес разширяващи портфейла на Бианор АД.

Дружеството се управлява от СД в състав: Николай Рашев - Председател на СД и ИД, Костадин Йорданов - Зам.-председател и член на СД, Стефан Лилов - член на СД, Сия Йорданова - член на СД, Станислава Дочева - член на СД, Надежда-Еди георгиева - член на СД.  Основни акционери в дружеството са членове на СД - Николай Рашев с 41,77% от капитала, Костадин Йорданов с 41,77%, Сия Йорданова с 7,17%.

Дружеството е част от икономическа група, но в юридически смисъл не е регистриран холдинг. Бианор има дялове в следните дружества : „Бианор Сървисиз” ЕООД – 100% собственост на дяловете, „Некстборн” ОДД с 80%, „Ол Телекомс” АД  с 15% от капитала и „Най Маг” ООД с дял от 66%.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:38 | 10.09.22 г.
fallback