fallback

Има официални предложения за приватизация на Булгартабак?

Кандидат-купувачи са българска компания и външен банков консорциум, твърди председателят на КНСБ Ж. Христов

14:42 | 29.05.07 г.

Кандидати за приватизацията на Булгартабак са отправили официални предложения до изпълнителната власт, съобщи пред журналисти председателят на КНСБ Желязко Христов, цитиран от БТА.

Кандидат-купувачи са българска компания и външен банков консорциум, като по думите на Христов вече е била направена процедура за проверка на произхода на капитала. Христов заяви още, че е нужна незабавна приватизация на Булгартабак. 

От Министерство на икономиката и енергетиката обаче заявиха за Investor.bg, че не знаят нищо по въпроса и „само Желязко Христов може да каже кои са тези компании“.     От Булгартабак не бяха открити за коментар.  

В началото на май изпълнителният директор на Булгартабак Христо Лачев заяви пред журналисти, че за да бъде конкурентно тютюнопроизводството в България, същото трябва или бързо да се приватизира, или бързо да се концентрира, като концентрацията на фабриките трябва да стане в Благоевград-БТ.

В отделна пресконференция Лачев заяви, че шефът на следствието Ангел Александров стои зад негативните публикации в медиите за него и холдинга.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 03.09.22 г.
fallback