fallback

А. Бобоков: Ще постигнем по-добри резултати от заложените за 2008-2009

Поскъпването на оловото се явява конкурентно предимство за Монбат, считат от ръководството на компанията

15:10 | 28.05.07 г.

Атанас Бобоков. Снимка: личен архив

Инвестициите и продажбите на Монбат АД вървят нормално и ще постигнем планираните резултати, обяви пред акционерите на Монбат АД Атанас Бобоков, председател на управителния съвет на дружеството. Информацията съобщи за Investor.bg Даниела Пеева, директор за връзка с инвеститорите на Монбат АД.
Обявената прогноза за печалба през 2007 г. от 15 млн. лв. ще бъде изпълнена, като в тази цифра не се включват 1 млн. лв. печалба, която ще реализира Старт Добрич, уточни Бобоков.
Предприятието от Добрич вероятно ще реализира по-малки продажби за 2007 г. поради инвестиционната дейност, но печалбата ще бъде 1 млн. лв. както през 2006 г. Ръководството обмисля да създаде производство на тягови батерии в Добрич, с което да задоволи търсенето от свои бизнес партньори. На въпрос за продажба на част от многото имоти на Старт Добрич, Бобоков отговори, че нищо няма да се продава, защото вероятно ще има нужда от имотите за организиране на производствената дейност.
"Обнадежден съм, че за 2008 и 2009 г. ще постигнем по-добри резултати от заложението в бизнес плана, който включва да станем пети по големина в Европа", обяви Бобоков, но отказа да уточни подробности за очакваното преизпълнение.
На въпрос относно поскъпването на оловото от 1600 на 2200 долара за тон от началото на годината, ръководството отговори, че около 50% от оловото идва от рециклирани акумулатори и това дава конкурентно предимство на Монбат, защото конкурентите му не успяват да рециклират метала. В допълнение, цените на акумулаторите следват цените на оловото, затова поскъпването му не е проблем, смятат още от ръководството на компанията
Все още Enersys (купувачът на Енергия Търговище АД) не е обявил намеренията си, но от Монбат предполагат, че няма да се конкурират с него, защото Енергия Търговище е специализирана предимно в тяговите батерии и продава на източните пазари, а Монбат е специализиран в стартерните батерии и продава на Запад.
Общото събрание продължи над 2 часа и на него бяха приети и някои формални решения, в това число промени в устава в съответствие със ЗППЦК, беше одобрен доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2006 г., а също бяха приети годишният финансов отчет на дружеството за 2006 г. и докладът на регистрирания одитор за 2006 г.
Акционерите гласуваха и промяна в адреса на управление на дружеството на ул. Голо Бърдо №4, София.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 24.08.22 г.
fallback