fallback

Групата Пиреос придоби украинската Международна търговска банка

Придобиването е част от стратегията на групата за развитие и цели навлизане на украинския банков пазар

14:29 | 28.05.07 г.

Финансова Група Пиреос е подписала споразумение за придобиване на 78% от акционерния капитал на украинската Международна търговска банка (International Commerce Bank), съобщиха от Банка Пиреос България.
Придобиването е част от стратегията на групата за развитие и цели навлизане на украинския банков пазар, който за миналата година отчита ръст на кредитите от 71% и увеличение на депозитите от 39 на сто.
От Пиреос банк отказаха към настоящия момент да съобщят каква е цената на придобиването.
Международна търговска банка е създадена през 1994 г. и към момента притежава 134 клона в 38 града в Украйна. Банката има 850 служители и предлага финансови продукти и услуги на повече от 25 000 клиенти.
Финансова Група Пиреос оперира в 8 осем държави - България, Румъния, Албания, Сърбия, Египет, Великобритания, САЩ и Украйна. Извън Гърция тя притежава 370 клона, активи на стойност 5 милиарда евро и има повече от 4 700 служители.
В България Банка Пиреос оперира от 1994 г., като в началото на 2005 г. закупува Евробанк АД. Тя разполага с мрежа от 69 клона и притежава активи за над 1 милиард евро.
В България банката специализира корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:32 | 30.08.22 г.
fallback