fallback

Райфайзен Асет Мениджмънт с още един изпълнителен директор

Михаил Атанасов поема управлението на компанията съвместно с настоящия изпълнителен директор Ивайло Григоров

13:46 | 22.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Надзорният съвет на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД избра Михаил Атанасов за изпълнителен директор на управляващото дружество, с ресор “Инвестиционна политика”, съобщиха от групата.

Той ще отговаря за управлението на портфейли и анализите, като поема управлението на компанията съвместно с настоящия изпълнителен директор Ивайло Григоров, който ще отговаря за ресорите “Продажби и маркетинг” и “Финанси и контролинг”.

До избирането му за изпълнителен директор, Михаил Атанасов заема длъжността старши портфолио мениджър на Райфайзен Асет Мениджмънт. Той има магистърска степен по финанси от УНСС. Притежава сертификат за брокер на ценни книжа и сертификат за инвестиционен консултант. Владее английски и руски език.

Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД е дъщерно дружество на Райфайзенбанк (България) ЕАД, която от своя страна е 100% собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ - компанията, управляваща дъщерните дружества на Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ) в Централна и Източна Европа. РЦБ притежава 70% от Райфайзен Интернешънъл. Останалите 30% от акциите на компанията се предлагат на фондовата борса във Виена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:09 | 09.09.22 г.
fallback