fallback

Предлагат държавата да купува домашни компютри на учителите

Учителите трябва да се образоват и извън училището, за да стане възможно въвеждането на дигитално учебно съдържание

18:01 | 21.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

„Държавата трябва да намери вариант за осигуряване на домашни компютри за преподавателите и електронно съдържание на учебния материал, за да бъде постигната високата цел за внедряване на информационните технологии в образователната сфера“, предложи председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) Пламен Вачков.

По думите му в момента във всяко българско училище има компютърен клас, а в 1250 училища е осигурен високосоростен интернет достъп. Факт е обаче, че често учителите не са достатъчно компетентни и вероятно целта на предложението е да се насърчи усъвършенстването на знанията им, дори и да нямат възможност сами да се снабдят с домашен компютър. Според Вачков учителите трябва да се образоват и извън училището, за да стане възможно въвеждането на дигитално учебно съдържание.

По план след като Министерството на образованието и науката осигури цифрово съдържание на учебниците, ДАИТС ще контролира процеса от гледна на информационната сигурност, тъй като ръководи центъра за управление на националната училищна мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:29 | 02.09.22 г.
fallback