fallback

Щети за 20 хил. лв. в жп инфраструктурата заради дъждовете

На Летище София са констатирани течове в сградата на новия терминал и покрития паркинг

15:32 | 21.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Проверка на Кризисния щаб на Министерство на транспорта във връзка с падналите дъждове над страната е установила, че дружествата от транспортната инфраструктура осъществяват нормална експлоатация в съответствие с графиците, съобщиха от министерството.

Нанесени щети има в НК „Железопътна инфраструктура” за приблизително 20 000 лв. Те са основно в електрозахранването по жп линията София – Пловдив. Щетите са причинени главно от гръмотевични бури. По трасето има и наводнен кабел.

На Летище София са констатирани течове в сградата на новия терминал и покрития паркинг. Уведомен е изпълнителят на обекта – австрийската фирма Щрабаг, за предприемането на необходимите мерки. Установено е наблюдение на мостовото съоръжение и коритото на р. Искър. Поддържа се връзка с ГД „Гражданска защита”. Към момента няма заплаха за излизането на р. Искър от коритото, което би могло да доведе до наводняване на летателното поле.

В ДП „Ръководство на въздушното движение” са предизвикани временни смущения в работата на три обекта в резултат на гръмотевичните бури и влошаването на част от връзките поради наводнен кабел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:22 | 31.08.22 г.
fallback