fallback

Преглед на печата за 19 май

Съмнителни операции за 200 млн. евро засечени у нас - в. Новинар

09:38 | 19.05.07 г.

Съмнителни операции за 200 млн. евро засечени у нас
 
в. Новинар
 
Сигнали за съмнителни операции и сделки за 199 327 646 евро са изпратени в Агенцията за финансово разузнаване (АФР) за 2006 г. Това показва доклад за дейността на ведомството за 2006 година. Предупрежденията се съдържат в 367 доклада на различни финансови институции.
Според Закона за мерките срещу изпирането на пари да докладват за съмнения за изпиране на пари са задължени банките, обменните бюра, финансовите къщи, пощенски служби, които приемат пари и ценности, застрахователи, нотариуси, данъчни консултанти, занимаващите се с хазартна дейност. Банките най-често докладват за съмнителни сделки. Това показва доклад за дейността на Агенцията за финансово разузнаване (АФР) за 2006 година.
 
Скастриха Енергото, че крие сметките
 
в. Стандарт
 
Няма да допуснем столичани да не получават съобщения за сметките си за ток. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране проф. Константин Шушулов. Така той коментира намерението на чешката компания CEZ, собственик на Енергото в София, София-област и Плавен, да прекрати временно изпращането на известия за сметките за ток. Това се налага заради становището на омбудсмана Гиньо Ганев, че изпращането на открити сметки нарушава правата на гражданите и не защитава личните им данни. Клиентите в столицата няма да получават бележки през юни и юли, докато не се избере фирма, която да слага уведомленията в плик и да ги разнася, обясниха от компанията.
 
Ники Василев: Икономиката има нужда от диета, а не от липосукция
 
в. Новинар
 
Положителен изход - "меко кацане", или опасно прегряване на икономиката, както и последваща финансова криза. Това са двата сценария за развитие на икономиката, описани от министъра на държавната администрация Николай Василев в доклад до премиера Сергей Станишев. Анализът му е поръчан лично от министър-председателя.
Като причини за бъдеща финансова криза Василев посочва високия търговски дефицит, дефицитът по текущата сметка на платежния баланс и инфлацията.
 
Даваш парцел, ставаш милионер
 
в. Стандарт
 
Собственик, предоставил терена си за изграждане на търговски комплекс от 100 000 кв. м, може да получи 40 000 квадрата, без да си помръдне пръста. Ако ги продаде на цена от 1000 евро на кв. м, ще получи 40 млн. евро. Сделките за подобни имоти могат да се направят дори на двойно по-високи тарифи, уточняват брокери.
Другият вариант е площите да се отдават под наем, което ще осигури солидни месечни приходи до края на живота.
Най-много пари могат да получат собствениците на терени около Цариградско шосе и бул. "Тодор Александров" в столицата, както и около планинските курорти и на първа линия на морето. Това са най-желаните терени в момента. Другите скъпи имоти са около Витоша.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:33 | 06.09.22 г.
fallback