fallback

Дойче Лизинг България предлага лизингови услуги чрез МКБ Юнионбанк

За целта е подписан договор за сътрудничество между двете финансови компании

11:25 | 18.05.07 г.

Дойче Лизинг България, дружество от групата на Дойче Лизинг АG, започва да предлага услугите си чрез банковата мрежа на МКБ Юнионбанк, съобщиха от двете институции.
За целта е подписан договор за сътрудничество между двете финансови компании.
“Лизингът все повече добива популярност като подходяща форма на финансиране за голяма част от фирмите в страната. Доказателство за това е, че годишният ръст на лизинговия пазар по данни към края на март надхвърля 70%, а сключените лизингови договори само за една година са се увеличили с над 1 млрд. лв. Като отчитам нарасналата база, през 2007 г. очаквам ръстът на лизинговия бизнес да е не по-малко от 50 на сто”, заяви главният изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк Мария Илиева.
Дойче Лизинг е специализирана да предоставя лизинг на активи в сферата на строителната техника, машиностроителни и металообработващи машини, формироващи и пакетиращи машини, дървообработващи машини, печатно оборудване, повдигачи (кари) и транспортни средства.
Дойче Лизинг България е едно от 16-те дружества, които са част от групата на Дойче Лизинг AG. Немската компания освен в България разполага с подразделения в още 15 държави от Европа и Азия. Активите на “Дойче Лизинг” AG доближават 10 млрд. евро., а лизинговите договори към края на септември 2006 г. надхвърлят 5,1 млрд. евро.
МКБ Юнионбанк е част от групата на МКБ/Байерн ЛБ. Банката обслужва активно над 60 хиляди клиенти – фирми, общини, инвестиционни фондове, домакинства. Активите й към края на март достигат 660 млн. лв., което е увеличение с 38,7% спрямо същия период на миналата година. Кредитите отбелязват ръст от над 37% и достигат 382 млн. лв. спрямо същия период на миналата година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:29 | 14.09.22 г.
fallback