fallback

Днес е последният ден за участие в IPO-то на Първа инвестиционна банка

Очаква се цената на отсичане да бъде обявена чрез сайта на БФБ-София на 21 май (понеделник)

09:38 | 18.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

Днес е последният ден за подаване на заявки за участие в IPO-то на Първа инвестиционна банка. Очаква се цената на отсичане да бъде обявена чрез сайта на БФБ-София на 21 май (понеделник), а три работни дни по-късно, или на 28 май, е крайният срок за плащане по набирателна сметка в Сити Банк клон София.

Според проспекта букбилдингът за акции на Първа инвестиционна банка е за 15 млн. акции, от които 10 млн. нови и 5 млн. стари акции, а допълнителни 1,5 млн. акции могат да бъдат продадени от мениджъра по емисията ПБФК по цената на предлагане, с което предложеното количество ще достигне 16,5 млн. акции. От ПФБК поясниха, че ако бъдат продадени допълнителните 1,5 млн. акции, в срок до 30 дни от старта на търговията с книжата на банката посредникът ще купува акции от пазара при нужда от стабилизиране на цената. След увеличението банката ще има капитал, разпределен в 110 млн. акции, а free-float-ът ще достигне 15%.

И лимитираните, и пазарните поръчки за акциите на ПИБ ще бъдат изпълнени пропорционално, при един и същ коефициент на удовлетворение и при една и съща цена. Търгът се провежда без минимална и максимална цена, а определеният от ПФБК индикативен ценови диапазон е между 8,5 и 11 лв. за акция.

Според анкета на Investor.bg сред брокери, цената на отсичане ще остане в границите на индикативния диапазон. От Елана обявиха очаквана цена между 9 и 10 лв. за ценна книга.

За първото тримесечие на тази година ПИБ отчете печалба от 10,11 млн. лв. спрямо 5,39 млн. лв. за съответния период на миналата година. Активите на банката възлизат на 3,06 млрд. лв., като бележат лек спад от 2,9% от началото на годината.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:09 | 09.09.22 г.
fallback