fallback

Създават дирекция "Обществени поръчки" към МРРБ

Досега звеното съществуваше като отдел в дирекция "Административно-информационно обслужване и управление на човешките ресурси"

15:26 | 17.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

С промени в устройствения правилник на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в общата администрация на ведомството се създава нова дирекция - "Обществени поръчки", съобщиха от кабинета.

Дирекцията ще осъществява организацията и дейността на административните звена в МРРБ по планирането, подготовката, провеждането и мониторинга на процедурите за възлагане на обществени поръчки. Досега звеното съществуваше като отдел в дирекция "Административно-информационно обслужване и управление на човешките ресурси". Големият брой процедури по обществени поръчки налагат обособяването му в самостоятелно звено и повишаване на неговия капацитет, се посочва в съобщението.

С оглед пълноценното обезпечаване на дейността на общата и специализираната администрация се предвижда увеличаване на числеността в някои от дирекциите, преструктурирането им и преминаването на звена от една дирекция в друга.

Например, дирекция "Административно-информационно обслужване и управление на човешките ресурси" става "Административна", дирекция "Финансова политика, счетоводна отчетност и управление на собствеността" става "Финанси". От "Финанси" в "Административна" преминава звеното по управление на собствеността, стопанското управление и транспортното обслужване.

Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" преминава като звено към дирекция "Европейска интеграция и международно сътрудничество" в специализираната администрация, която ще се нарича "Европейска координация и връзки с обществеността".

Няма да има отделни дирекции "Държавно участие в търговските дружества" и "Комплексни анализи, експертизи и проекти". Дирекция "Държавна собственост и жилищна политика" става "Държавна собственост, жилищна политика и търговски дружества", "Концесиониране" става "Концесии", "Устройство на територията" - "Устройство на територията и проекти", "Благоустройство, инженерна инфраструктура и ландшафт" - "Благоустройствени дейности".

В съответствие с тези промени са уточнени функциите, които ще изпълняват служителите. Щатните промени в МРРБ се осигуряват от вътрешно преструктуриране на общата численост на персонала на ведомството и за сметка на незаети щатни бройки в Дирекцията за национален строителен контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 13.09.22 г.
fallback