fallback

Дружба стъкларски заводи планира изграждане на нови мощности в Пловдив

Очакваният производствен капацитет на новата пещ е 100 милиона бутилки годишно

10:37 | 16.05.07 г.
Автор - снимка
Създател

До края на тази година Дружба стъкларски заводи АД възнамерява да разшири производствените мощности на територията на завода в гр. Пловдив, като изгради нова пещ и линия за производство на стъклени опаковки, съобщава Българска фондова борса – София.

Очакваният капацитет е 100 милиона бутилки годишно производство. Новата пещ ще функционира съобразно най-съвременни технологии и максимално ще отговаря на критериите за опазване на околната среда, се казва още в съобщението. Инвестицията е част от програмата на компанията-майка YIOULA Glassworks, Гърция за разширяване на производството и разкриване на нови работни места в България и има за цел да затвърди позициите на дружеството на Европейския пазар.

На Българска фондова борса – София все още няма предаден финнасов отчет на дружеството за първото тримесечие на тази година, както и одитиран отчет за миналата година. По данни от предварителния годишен отчет, печалбата за 2006 г. възлиза на 21,17 млн. лв. спрямо 16,5 млн. лв. за 2005 г. Приходите от продажби нарастват с 21,6% до 168,41 млн. лв.

През 1997 г. YIOULA Glassworks придоби софийския стъкларски завод “Стинд“, а през 1998 г. и пловдивското предприятие „Дружба“. През 2003 година двете дружества се сляха, за да образуват Дружба стъкларски заводи АД. Групата на YIOULA Glassworks се състои от шест компании, произвеждащи стъклени изделия и опериращи в Гърция, България, Румъния и Украйна. Освен Дружба стъкларски заводи АД, в България гръцката компания притежава предприятието Ново Стъкло ЕАД в Нови Пазар.

Последната сделка с акции на Дружба стъкларски заводи АД е сключена на 25 април на ниво от 60,01 лв. за акция. Към момента липсват оферти за покупка или продажба по позицията.

Свързани компании:

Дружба стъкларски заводи АД(4DR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:12 | 10.09.22 г.
fallback