fallback

Хелт Енд Уелнес ще издава облигации до 15 млн. евро

Купонът е фиксиран и се предвижда да е в размер на 7,75 % на годишна база, платим на всеки 6 месеца

15:35 | 14.05.07 г.

Съветът на директорите на Хелт Енд Уелнес АДСИЦ е взел решение за издаване на втора по ред емисия корпоративни облигации в размер на до 15 млн. евро, съобщава БФБ-София.
Облигациите ще бъдат до 15 000 броя с номинална стойност от 1 000 евро и падеж до 30 месеца след датата на издаване. Облигациите няма да могат да се конвертират в акции.
Главницата ще се плаща еднократно, едновременно с извършването на последното купонно плащане, на датата на падежа. Купонът е фиксиран и се предвижда да е в размер на 7,75 % на годишна база, платим на всеки 6 месеца.
Също така се планира облигациите да са обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, свободно прехвърляеми и обезпечени. Обезпечението ще е първа по ред договорна ипотека в полза на банката-довереник на облигационерите върху два недвижими имота, собственост на дружеството, находящи се в к.к. Св.Св. Константин и Елена, гр. Варна, с обща площ 24 013 кв.м.
За заплащане на част от покупната цена на същите имоти СД на акционерното дружество със специална инвестиционна цел взе решение за сключване на договор за банков кредит с ТБ Корпоративна търговска банка АД на стойност 12 млн. лв
Банката-довереник на емисията ще е Стопанска и инвестиционна банка АД. Въведени оферти за покупка на акции на Хелт Енд Уелнес има при цена 10 лв., но липсват оферти за продажба.

Свързани компании:

Хелт енд уелнес АДСИЦ(4H8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 11.09.22 г.
fallback