fallback

Софтуерната компания Бианор АД ще става публична

Бианор АД ще предложи на фондовия пазар 135 000 акции, очаква се свободно търгуваните акции (free-float) да бъдат около 20%

11:47 | 08.05.07 г.

Общото събрание на акционерите на Бианор АД е взело решение за емитиране на акции на БФБ-София и набиране на допълнителен капитал, съобщиха от компанията.

Бианор АД ще предложи на фондовия пазар 135 000 акции, като към момента основният капитал на дружеството е 540 222 лв. Очаква се при успешно реализиране на емисията на БФБ-София свободно търгуваните акции (free-float) да бъдат около 20%.

С увеличението на капитала се цели набиране на средства, които да бъдат вложени в дъщерните компании на Бианор с цел развитие на техния бизнес, заяви за Investor.bg Георги Лазаров, директор връзки с инвеститорите на компанията. "Допълнителна информация инвеститорите ще могат да намерят в проспекта на Бианор, който е внесен в Комисията за финансов надзор", добави Лазаров.

Проспектът на дружеството се очаква да бъде одобрен до края на месец май, като Бианор ще е първата българска публична софтуерна компания.

Първичното публично предлагане ще се извърши съвместно с инвестиционния посредник посредством букбилдинг процедура, която ще се състои в средата на 2007 година. Конкретната дата ще бъде насрочена след окончателното одобряване на проспекта от страна на КФН.

Избраният инвестиционен посредник е Първа финансова брокерска къща ООД. Адвокатско дружество „Точева и Мандажиева” консултират Бианор АД по определени юридически въпроси.

Бианор АД е създадена през 1998 година под името Арексус. През годините тя се специализира в сферата на информационните технологии и разработването на софтуерни решения и продукти предимно за клиенти от САЩ, Япония и Европа. В момента компанията обединява група от три дъщерни и едно асоциирано дружество.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:26 | 09.09.22 г.
fallback