fallback

ДПФ по професионални схеми Алианц България получи одобрение от КФН

Разрешението за управление на “Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми Алианц България“ е първото в страната за управление на пенсионен фонд от този вид

18:08 | 02.05.07 г.

ПОД Алианц България АД получи разрешение от Комисията по финансов надзор (КФН) за управление на Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми, съобщиха от компанията.
Разрешението за управление на “Доброволен пенсионен фонд по професионални схеми Алианц България“ е първото в страната за управление на пенсионен фонд от този вид.
Възможността за учредяване и управление на фонд за допълнително пенсионно осигуряване по професионални схеми от лицензирани пенсионноосигурителни дружества се създаде с измененията и допълненията на Кодекса за социално осигуряване, влезли в сила от 1 януари 2007 г.
Дейността на такъв фонд се изразява в управление на професионални схеми, които се създават от предприятие-осигурител. Работодателят прави вноски на своите работници и служители по силата на колективна договореност с тях. Това е схема, типична за Европейския съюз.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:51 | 27.08.22 г.
fallback