fallback

Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища

Дружеството проучва възможностите за сондажи в чужбина

13:55 | 23.04.07 г.

Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища в България и се надяваме, че поне едно от тях ще бъде с търговски потенциал и през следващата година ще увеличим добива, каза в отговор на въпрос на Investor.bg, Пламен Николов, изпълнителен директор на дружеството. От компанията проучват и възможностите за сондажи в чужбина.

Проучване и добив на нефт и газ е поръчало и три модерни сеизмични изследвания на най-голямото си находище, за да увеличи добива си от него, а през настоящата година добивите на дружеството като цяло са същите като през 2006 г., в резултат от големите инвестиции за оптимизиране на добива, уточни Николов. На въпрос защо добивът на нефт и газ спада и дружеството печели основно от оптимизиране на разходите и растящите цени на петрола, Николов отговори, че според него е нормално добивът от старите находища да спада, защото полезните флуиди в тях са крайно количество. 

Според одитирания отчет на Проучване и добив на нефт и газ компанията има печалба от 5,18 млн. лв. за 2006 г. спрямо 2,43 млн. лв. за предходната година. Приходите от продажби се увеличават с 4% до 21,8 млн. лв.

 

 

По време на днешната борсова сесия акциите на дружеството поскъпнаха с 3,95% до средна цена от 9,75 лв. за брой.

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:30 | 09.09.22 г.
fallback