fallback

БРП ще участва в приватизацията на сръбското речно параходство*

„Мисля, че Параходство Българско речно плаване струва 4 лв. на акция след сплита", заяви Александър Керезов, зам.-председател на УС на Химипорт

12:24 | 23.04.07 г.

Параходство БРП е подало документи за участие в приватизацията на сръбското параходство, каза на пресконференцията на Химипорт АД, Драгомир Кочанов, изп. директор на Параходство БРП.

"Тази покупка е бързият начин да достигнем песимистичната прогноза за 2011 г. от 70 млн. лв. приходи на Параходство БРП", уточни той.

Дружеството вече е поръчало 30 баржи, част от които танкерни, които ще бъдат произведени от завода за корабно машиностроене на Химимпорт. Танкерните баржи ще увеличат значително приходите на дружеството, смята Кочанов. От три различни корабостроителници са поръчани 10 самоходни кораба.

„Мисля, че Параходство Българско речно плаване струва 4 лв. на акция след сплита, когато инвеститорите ще получат 24 нови акции за всяка стара, без да се взема предвид потенциалът за развитие на дружеството“, каза Александър Керезов, зам.-председател на УС на Химипорт АД в отговор на въпроса защо акциите на БРП се предлагат на минимална цена 180 лв., след като при сливането с Химимпорт Бимас са оценени на 76 лв. за акция.

Керезов допълни, че когато е обявено сливането при цена на акция на БРП от 76 лв., това не е попречило акциите да се търгуват на пода на борсата при цена 290 лв.

За първите 3 месеца на 2007 г. Параходство БРП отчита 1,33 млн. лв. печалба и 10 млн. лв. приходи. Днес от 13:00 ч. започна открит аукцион за продажба на 40 хил. акции на Параходство БРП с минимална цена от 180 лв. за ценна книга.  По време на днешната борсова сесия по позицията на дружеството бяха прехвърлени 6 акции, като цената им се повиши с 2,99% до 204 лв. за брой. *Актуализирано към 13:30

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:30 | 09.09.22 г.
fallback