fallback

Акциите от IPO-то на Корпоративна ТБ ще се регистрират на 14-ти май в ЦД

Инвеститорите няма да превеждат пари по набирателна сметка

11:46 | 23.04.07 г.

Акциите, предмет на публичното предлагане на Корпоративна ТБ, ще бъдат заплащани чрез Централен депозитар АД. Сделките с акции на КТБ, ще бъдат регистрирани като сделки на извънборсов пазар на 14 май (понеделник), със сетълмент Т+2 и ДВП (от английското съкращение DVP  -Delivery versus payment - доставка срещу плащане) ще е на 16 май, каза за Investor.bg Красимира Димитрова, брокер в ОББ, която е мениджър по IPO-то на КТБ. Реално, последната дата за продажба на акции на други дружества на БФБ-София, парите от които ще могат да бъдат използвани за плащане на книжата на КТБ, е 14 май. Тоест за първи път парите няма да се превеждат по набирателна сметка, а ще се използва Централен депозитар, който всеки ден обработва над 1000 сделки и посредниците изпитват удобство да работят с него. Така регистрираните в ЦД акции от увеличението на капитала на Корпоративна търговска банка ще бъдат блокирани до въвеждането им за търговия на БФБ-София, преди която те ще бъдат регистрирани от Съда и вписани в регистъра на КФН.

Поръчките, подадени за Корпоративна ТБ, ще се удовлетворяват пропорционално при пазарните и пропорционално при лимитираните, ако търсенето на максималната цена е по-голямо от предлагането, уточниха от ОББ. Оферти за участие в IPO-то на Корпоративна ТБ ще се подават в инвестиционните посредници или директно в мениджъра по емисията Обединена българска банка АД до 10 май включително. Резултатът от търга ще бъде обявен на 11 май до 14:00 ч., а сделките ще се регистрират в Централен депозитар на 14 май. Общо се предлагат 1 млн. акции, от които 300 хил. са определени за лимитирани поръчки и 700 хил. - за пазарни поръчки. Методът на продажба е букбилдинг с диапазон на емисионната цена от 45 до 58,50 лв. за акция. Номиналната стойност на акция е 10 лв.

Проспектът на КТБ можете да прочетете тук. Всички новини за дружеството можете да прочетете тук. Можете да коментирате КТБ или да видите коментарите за банката във форума тук. Интервю с председателя на Надзорния съвет на банката можете да прочетете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:04 | 08.09.22 г.
fallback