fallback

Предвиждат 100 млн. евро за укрепване на свлачища

Другият стар проблем на комплексите преди силния туристически сезон си остава този с пречиствателната станция

15:32 | 21.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

100 млн. евро ще бъдат предвидени за укрепване на свлачищни райони, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов на конференция за бъдещото на туризма във Варна. По всяка вероятност те ще бъдат осигурени с кредит от Европейската инвестиционна банка.

По данни на министерството спешните свлачищни райони в страната са поне 200. За да преминат от рискови към извънсвлачищни зони ще са необходими поне 100 млн. евро, прогнозира Гагаузов.

Другият стар проблем на комплексите преди силния туристически сезон си остава този с пречиствателната станция. МРРБ няма да отпусне средства за изграждането й, заяви Гагаузов, като добави, че тези пари трябва да се търсят от оперативна програма “Околна среда” на европейските фондове, от общинския бюджет или от частните хотелиери, които са най-заинтересовани в случая.

"Вече има промяна в достъпността и за парите от еврофондовете могат да кандидатстват както собствениците на хотелите, така и ВиК дружествата", допълни министър Гагаузов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:56 | 31.08.22 г.
fallback