fallback

10% печалба от Тодоров АД показват поръчките в системата на БФБ-София

Утре може да станем свидетели на първите свободни сделки с акции на Тодоров АД

17:32 | 18.04.07 г.

Оферти "купува" за 4 800 акции на Тодоров АД на цени над 2 лв. са въведени в търговската система на БФБ-София, от които 1 350 акции се търсят при цена 2,20 лв. за акция. При тази цена закупилите акции на дружеството от търга проведен на 17 април ще реализират 10% печалба. Всички 1 100 000 акции предложени на търга от 17 април бяха класирани и изпълнени при цена 2 лв., каквато бе цената на отсичане. Коефициентът на удовлетворение на класираните поръчки бе 53,47%.

Днес сделките от търга бяха регистрирани на БФБ-София, чрез 46 регистрационни сделки, осъществени през 39 инвестиционни посредници. Във всяка от сделките може да участват много инвеститори и за момента не е възможно да се каже, колко инвеститори са придобили акции от винарска изба Тодоров АД.

Закупените акции ще бъдат въведени в системата COBOS на 21 април и ще могат да се продават през COBOS от 21 април. Сетълментът на сключените днес регистрационни сделки приключва на 20-ти април. Практиката на БФБ-София досега обаче е била акциите да могат да се търгуват през брокерските терминали още същия ден. Така беше в първия ден от продажбата на акции от Еврохолд България, както и при аукционите за права на АДСИЦ при първоначалното увеличение на капитала им с минимум 30%. При тези търгове, приключващи в 11:00 ч., сме ставали свидетели на сделки веднага след 11:00 ч. още същия ден. Предстои да видим чрез кой инвестиционен посредник ще бъдат продадени първите акции от Тодоров АД, може би още утре в 9:30 ч., ден преди сетълмента на сделките от днес да е приключил.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:40 | 13.09.22 г.
fallback