fallback

Разрешиха на Евроком да купи Центрум груп-кабел

Проучването на регулаторния орган сочи, че пазарният дял на Евроком Мениджмънт е под установения праг за господстващо положение, а предстоящата концентрация няма да го увеличи значително

12:37 | 18.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация на стопанска дейност, чрез придобиване на активи, права и отношения на „Центрум груп-кабел” ООД-София от страна на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД-София, съобщиха от комисията. Стойността на придобиването не се уточнява.

Двете дружества оперират на пазара за предоставяне на платена телевизия и достъп до интернет.

Проучването на регулаторния орган сочи, че пазарният дял на Евроком Мениджмънт е под установения праг за господстващо положение, а предстоящата концентрация няма да го увеличи значително.

КЗК счита, че анализираното сливане няма да доведе до съществени промени на съответните пазари. Нещо повече, интензивното развитие на технологиите и услугите в този сектор все повече налага операторите да работят на национално ниво, допълват от комисията.

Евроком вече е собственик и на дружеството „Центрум груп“, което придоби през октомври миналата година, притежава и най-големия пловдивски кабелен оператор Еуроком Кабел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:48 | 28.08.22 г.
fallback