fallback

QSI вече има над 1000 центъра за отказване на цигарите

До момента до метода на компанията за отказване на цигарите са прибегнали над 350 хил. пушачи

08:53 | 17.04.07 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията Quit smoking international (QSI) съобщи за подписването на франчайзингов договор с партньор във Великобритания. Обект на това споразумение е разкриването на 300 центъра за отказване от тютюнопушене. С този договор центровете, в които QSI предлага отказване от пушенето, стават над 1000.

Методът, по който работят центровете на QSI, е патентен и залага на така наречената аурикуларна рефлексотерапия. Базирана на принципите на класическата акупунктура, аурикуларната рефлексотерапия стимулира по различни начини определени точки на човешкото ухо и провокира отделянето на биологично-активни вещества. В конкретния случай QSI въвежда в употреба софтуерна система, която прецизно анализира индивидуалните особености на организма и предлага индивидуализиране на необходимостта от рефлексотерапия. След изготвяне на съответен индивидуален профил, посредством нисковолтажни електроимпулси се активират точки от ухото на пациента, което води до отделяне на опиоиди. Опиоидите, които са биологично активни вещества с действие предимно в централната нервна система от своя страна, окупират мозъчни рецептори и ликвидират физическата зависимост от никотина.

Според данни от фирмата QSI ефективността на предлагания метод е над 70%. Тази ефективност е ясно и лесно обяснима, тъй като принципно в програмите на QSI се включват високо мотивирани и ангажирани пушачи от горния слой на средната класа. Това са личности с особен психологически профил, които са сериозно ориентирани към здравето си и възприемат пушенето като сериозен проблем в начина си на живот. Те са и високо мотивирани да се откажат от вредния навик, при положение че им се предложи ефективен и индивидуален подход.

До момента до метода на компанията за отказване на цигарите са прибегнали над 350 хил. пушачи, като са продадени над 800 франчайзингови договора. Предстои стартирането на клинично проучване, което да докаже на практика ефективността на метода при сравнение с други методи или плацебо. В ход е и подготовка за IPO на компанията на една от големите европейски борси. У нас представителят на QSI е НМ Медико Консулт”, чийто офис е в София на улица „Любен Каравелов” 86, а контакт с експертите на фирмата може да бъде осъществен на телефони 989 82 10 и 989 08 93.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:58 | 28.08.22 г.
fallback