fallback

Наш Дом България ще представя продукция на международните пазари

През тази година Наш дом България Холдинг планира да произведе над 120 тона биологични замразени зеленчуци, консерви, компоти и конфитюри

13:50 | 13.04.07 г.

Наш Дом България Холдинг АД е поканено да представи своята продукция на международната конференция и изложение на доставчиците на Metro Group, съобщиха от холдинга. Форумът ще се състои от 14 до 16 май в Конгресния център в Дюселдорф. Очаква се да участват над 1 200 търговци и над 600 доставчици на международната верига хипермаркети.

През тази година Наш Дом България Холдинг планира да произведе над 120 тона биологични замразени зеленчуци, консерви, компоти и конфитюри от сертифицирани биологично чисти суровини - корнишони, капия, ягоди, малини, праскови, сини сливи, ябълки, както и около 1000 тона конвенционални консервирани и дълбоко замразени плодове и зеленчуци.

В края на миналата година първата партида от 20 000 опаковки с биологично чиста продукция на Наш Дом България Холдинг се продаде в хипермаркетите на МЕТРО Кеш енд Кери България.

Едно от основните изисквания към биологичните зеленчуци е да са отгледани на екологично чиста земя, която да не е третирана в продължение на не по-малко от три години с каквито и да е химически торове и препарати. Друго условие е всички останали съставки, използвани при преработката на зеленчуците, да са натурални и биологично чисти. Засега Наш Дом България Холдинг АД е единствената фирма, която предлага сертифицирани биологични зеленчукови храни в България, се посочва в съобщението.

Холдингът присъства на българския пазар от 1996 г. Той реализира своята продукция както на вътрешния пазар, така и в Русия, Германия, Австрия, САЩ, Канада, Япония и др.

Акциите на дружеството поскъпнаха с 1,04 на сто днес до 1,950 лв. средна цена при изтъргувани 25 лота.

Свързани компании:

Наш Дом България Холдинг АД(HDOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
fallback